DPR Method Design

DPR

Pound Ridge Residence

When considering an addition to an existing 1960’s Modern era house built on the hillside in Pound Ridge, New York, a scheme was developed to add a new master bedroom addition in the air on a free standing structural platform.

DPR Method Design
DPR Method Design

This radical move provides the opportunity for the existing house to re-engage the landscape through a new formal entry and allows for the reorganization and re-programming of the interior public space.

The entire project is re-clad in order to simultaneously unify the architecture and increase the building’s environmental performance and project a new understanding of the component parts.

DPR Method Design
DPR Method Design
A free standing structural platform that lifts a new addition into the air which provides the opportunity for the existing house to re-engage with its landscape
method symbol